Hessel Hoekstra wint Schröder Masterclass 2023

Met een bijzonder sterk deelnemersveld was het vooraf vooral gissen naar de winnaar. Lokale favorieten als Gerco en Lars Schröder, Eric ten Cate en Tom Brinkman gingen de strijd aan met onder andere de winnares van vorig jaar: de Duitse Zoë Osterhoff, de Engelse Jodie Hall McAteer en de Ier Matt Garrigan. Uiteindelijk bleek Hessel Hoekstra uit Wierden met Hot Lips de snelste van het achttien koppige deelnemersveld en ging hij met de hoofdprijs naar huis.

Lees meer »

Internationaal deelnemersveld tijdens Schröder Masterclass 2023

Met deelnemers uit Ierland, Duitsland, Engeland, Tsjechië en natuurlijk Nederland belooft de Schröder Masterclass ook dit jaar weer een spektakel te worden. Wie gaat er dit jaar aan de haal met de hoofdprijs? Wordt het de winnares van vorig jaar Zoë Osterhoff of meervoudig winnaar Eric ten Cate of misschien wel local hero Gerco Schröder? Bekijk hier de deelnemerslijst.

Lees meer »

Sjaak en Cindy Kosse winnen Ouder-Kind springen

Dat Cindy hard kon rijden wisten we inmiddels, maar dat vader Sjaak het paardrijden ook nog niet verleerd is, bleek wel tijdens het Ouder-Kind springen. Door een foutloze rit van Sjaak en een supersnelle rit van Cindy gaan zij met de winst naar huis!

Lees meer »

Duitse Zoë Osterhoff wint Schroder Masterclass 2022

Na twee verloren jaren dankzij corona was het weer een ouderwets feestje op het centrumplein van Tubbergen. In een uitverkocht stadion werd door een divers deelnemersveld gevochten voor de winst. Uiteindelijk mocht de Duitse Zoë Osterhoff  plaatsnemen op het hoogste schavot en wint daarmee de 21e editie van de Schroder Masterclass. Met haar paard Hawaii was zij de snelste in een deelnemersveld van zestien deelnemers. 

Lees meer »

Amber Kiewit naar huis met laatste mountainbike

En ook de laatste mountainbike heeft een nieuwe eigenaar. De snelste tijd werd neergezet door Cindy Kosse, maar aangezien zij gisteren ook al de snelste was en een mountainbike won, ging de mountainbike in deze klasse naar de, ook razendsnelle, Amber Kiewit en Stormwind.  

Lees meer »

Ponyrijden en knutselen tijdens kidsochtend

In aanloop naar het huzarenstukje van de Schröder Masterclass op dinsdagochtend is er op dinsdagochtend van 10:00 - 12:00 uur een 'Kidsochtend'. Hierbij heb je de mogelijkheid om eens een rondje op een pony te rijden of kun je samen met andere ponyliefhebbers knutselen in de witte VIP-tent. 

Lees meer »

Team HOH Langeveen wint Ladies Cup

Na altijd maar die eeuwige derde plek is het Team HOH uit Langeveen dan eindelijk gelukt om er met de hoofdprijs in de Ladies Cup van door te gaan. Het team bestaande uit Anne-Lotte Tijhuis en Jet Gerridzen wisten een razendsnelle barrage neer te zetten, waar alle andere teams zich op stuk beten.Op een tweede plek eindigde team PlusMinus met Eva Geers en Bo Oude Nijhuis en Team WeuWie's bestaande uit Maud Wiefferink en Brit Weusthof mocht plaatsnemen op het derde schavot. 

Lees meer »

Paul Ripploh overwint als enige muur van 2.05 meter

Vier combinaties probeerden de spectaculaire muur van houtvezels te overwinnen afgelopen zaterdag. Voor de jongste deelnemer van het veld Rens Grootelaar (13 jaar) viel het doek als eerste, maar hij werd met luid applaus gecomplimenteerd voor zijn poging. 

Lees meer »

Verwachte hitte zorgt voor wijziging in programma

Een zonnetje is heerlijk, maar met temperaturen boven de 30 graden vinden wij het niet verantwoord om jonge ruiters en pony's op het warmst van de dag een wedstrijd te laten rijden. Hierdoor hebben we als organisatie besloten om de ponywedstrijden te verplaatsen.

Lees meer »

Voorlopig programma Schröder Masterclass 2021 bekend

Goed nieuws!! "Alle cijfers die moeten stijgen, stijgen en alles wat moet dalen, daalt", aldus coronaminister Hugo de Jonge.  Zet daarom vast het voorlopige programma in je agenda, want dit wil je niet missen! Van 7 t/m 10 augustus 2021 hopen wij natuurlijk dat we weer net zo'n sfeer op het centrumplein kunnen creëren als vanouds! 

Lees meer »

Schröder Masterclass slaat editie 2020 over

Normaliter zouden wij als organisatie nu het centrum van Tubbergen omtoveren tot een zandpiste, waarbij wij veel mensen bij elkaar willen brengen om te genieten van shows, feestavonden en spectaculaire paardensport. Helaas zijn wij, net als vele andere evenementen ook genoodzaakt om de Schröder Masterclass van 2020 te annuleren. 

Lees meer »

Ouder Kind Springen voor de familie Schröder

Ouder Kind Springen voor de familie Schröder! Wim en zijn nichtje Lisa pakken hebben zojuist het Ouder-Kind springen gewonnen. Naast zijn nichtje startte Wim ook met zijn eigen dochter waarmee hij op de vierde plaats eindigde.2 Pieter Jan en Jesse Berkers3 Rob en Feline ScherphofGefeliciteerd allemaal! 🎉

Lees meer »

Amber Kiewit, Vince Nanning en Femke Meenhuis Pony Masters 2019

Meer dan 100 combinaties wisten dit jaar de weg naar het centrumplein te vinden en daar werd met het mes tussen de tanden gereden. De ponyruiters streden voor wat ze waard waren om uiteindelijk met een van de drie mountainbikes naar huis te mogen. Uiteindelijk bleek dat Amber Kiewit, Vince Nanning en Femke Meenhuis de snelsten waren en daarmee dus dat stalen ros op stal mogen zetten.

Lees meer »

Drie winnaars tijdens De Hoogtesprong

De magische 2.00 meter werd gisteravond helaas niet gehaald tijdens de Hoogtesprong aangeboden door Klein Kromhof houtvezels. Echter wisten Rob Scherphof, Eric ten Cate en Jan Diepman wel de muur van 1.80 meter hoog foutloos te bedwingen!

Lees meer »

Tied veur een gloepens mooi feessie met De Woudrukkers

Direct na de spannende menwedstrijd op het centrumplein is het tijd voor een feestje op het terras van 't Oale Roadhoes. Dampende feesttenten, ramvolle zalen en springende dorpspleinen. Niets is te gek voor de Woudrukkers! Tijdens hun “Trektocht” vliegen ze door het hele land om elke tent op z’n kop te zetten! Rock ‘n Loll is het motto! Dus feest in de tent! Monkees tot Motörhead, polka tot scheurdende boerenrock. GAS!

Lees meer »

Schröder Masterclass viert zijn twintigste verjaardag

De organisatie van de Schröder Masterclass mag dit jaar twintig kaarsjes uitblazen en wil ditfeestje graag met zijn bezoekers vieren. De organisatie is al enkele maanden druk bezig om vandeze editie een hele bijzondere te maken door flink uit te pakken bij diverse rubrieken. Zo wordtalom bekende masterspringen op dinsdag, de rubriek waar het allemaal mee begon, eenweerzien met oude bekenden.

Lees meer »

Mark Weusthof nu wel aan kop tijdens spectaculaire menavond

Nadat afgelopen weekend de jury roet in het eten gooide voor een overwinning van Mark Weusthof in Donaueschingen, stond hij gisteravond wel vooraan tijdens de tweespan paarden.  Met een tijd van 130.50 was hij uiteindelijk ruim een halve seconde (130.84) sneller dan de nummer twee Antonie ter Harmsel. Op een derde plek is Rens Egberink geëindigd in een tijd van 131.71.

Lees meer »

Show van familie Huckriede tijdens spectaculaire menavond

De maandagavond staat ieder jaar weer in het teken van het mennen, met deelnemers waar je u tegen zegt. Onder andere Mark Weusthof en Herman en Antoni ter Harmsel zullen vechten voor wat ze waard zijn. Tevens geven Lambertus en Kevin Huckriede een show over hoe je een paard tuigklaar kunt maken. 

Lees meer »

'Golden Oldies' prooi voor Frank Wiefferink

Al vele jaren gaan de 'Golden Oldies', allen fanatiek als jonge honden, de strijd met elkaar aan om de felbegeerde beker met grote oren mee naar huis te nemen. Dit jaar gaat de winst naar voormalig winnaar Frank Wiefferink met zijn paard Noaberkracht.

Lees meer »

Chloe in 't Veld, Femke Meenhuis en Mikai Brandes Pony Masters 2018

Er werd met het mes tussen de tanden gereden vanmiddag! De ponyruiters streden voor wat ze waard waren om uiteindelijk met die felbegeerde mountainbike naar huis te mogen. Uiteindelijk bleek dat Chloe in 't Veld, Femke Meenhuis en Mikai Brandes de snelsten van vandaag waren en daarmee dus dat stalen ros op stal mogen zetten! 

Lees meer »

Twee meter én twee winnaars!

In een volgepakt stadion werd de sprong over de muur van houtvezel een strijd tussen Anne-Lotte Tijhuis uit Langeveen en organisator Rob Scherphof uit De Pollen. Uiteindelijk wisten beide combinaties de muur van wel 2 meter (!) hoog te bedwingen en daarmee kende deze wedstrijd twee winnaars!

Lees meer »