Centrumplein van Tubbergen weer toneel voor Schröder Masters

Gepubliceerd op 1 augustus 2018 om 17:49

Geniet van 18 tot en met 21 augustus van prachtige paardensport in de schaduw

van de Pancratiusbasiliek in Tubbergen.Inmiddels volgens traditie staat Tubbergen de laatste week van de bouwvak in het teken van de Schröder Masterclass. Wat negentien jaar geleden begon als een leuk idee om de paardensport dichter bij de mensen te brengen, is ondertussen uitgegroeid tot een meerdaags evenement én publiekstrekker voor de gemeente Tubbergen. Om dat zo te houden heeft de organisatie dit jaar weer enkele vernieuwende elementen, zoals de ‘Ladies Cup’ en het ‘Ouder-kind springen’ toegevoegd.

Powervrouwen
Verwacht geen dames in lange jurken op een paard, maar stoere vrouwen die laten zien dat zij niets onder doen voor de mannen. Op zaterdag  18 augustus strijden verschillende vrouwenteams om de Ladies Cup. “Dit jaar organiseren wij voor het eerst de Ladies Cup tijdens de Schröder Masterclass.” vertelt Ruud Droste namens de organisatie. “In de wedstrijdsport kent men eigenlijk geen aparte klassen voor mannen en vrouwen, daarom is dit juist een keer leuk om te doen. Ik verwacht dan ook dat de dames er flink op gebrand zijn dit jaar!”

Plezier en durf
Ze zeggen wel eens dat het bedrijven van de paardensport in de genen zit. Tijdens het Ouder-kind springen zal dat des te meer blijken. Fanatieke ouders zadelen hun paard en betreden samen met hun kind de ring om te laten zien dat zij de beste combinatie zijn. Een ontzettend spannend schouwspel waarbij de kinderen absoluut niet voor hun ouders onder willen doen en de ouders juist echt geen fout willen maken om hun kind niet teleur te stellen. Fanatisme ten top, maar voorop staat natuurlijk het plezier tussen ouder en kind.

Topruiters
De afsluitende dinsdag staat als vanouds in het teken van dé Schröder Masterclass en laten de echte profs hun kunstje zien. De organisatie mag ook dit jaar weer rekenen op de toezegging van verschillende topruiters als Ben en Gerco Schröder, Jeroen Dubbeldam , Gert-Jan Bruggink en natuurlijk de winnaar van de laatste drie edities(!) Eric ten Cate uit Geesteren. De piste wordt gevuld met zes hindernissen in een kleine ruimte dicht op elkaar. Snelheid en wendbaarheid zijn essentieel. Vaardigheden die leiden tot een spectaculair wedstrijdritme dat tijdens de barrage zijn hoogtepunt zal bereiken. In de schaduw van de Pancratiusbasiliek zitten de toeschouwers als het ware boven op het parcours.

Pony’s, dé muur, mensport en de Golden Oldies
De Schröder Masterclass staat al enkele jaren bekend om de mooie mix van alle facetten van de paardensport. Zo willen alle ponyruiters graag met een van de drie mountainbikes naar huis, kunnen de allerkleinsten kennismaken met de wedstrijdsport, springen paarden met hun ervaren ruiters over een muur, die wel kan oplopen tot een hoogte van 2.10 meter, houden de menners een spectaculaire wedstrijd en gaan de 'Golden Oldies', allen fanatiek als jonge honden, de strijd met elkaar aan om de felbegeerde beker met grote oren mee naar huis te nemen. Een sensationele wedstrijd met de nodige hilarische momenten!

 

Elke avond feest!
Na het wedstrijdprogramma wordt het bruisende terras van ’t Oale Roadhoes dagelijks opgeluisterd door optredens van onder andere The Fortunate Sons en Q-Music The Party inclusief het foute uur.

Alle dagen gratis entree
Het gehele evenement is gratis toegankelijk. Net als voorgaande jaren wordt er een grote zittribune gebouwd om het centrumplein, zodat een ieder deze spannende strijd kan volgen. Alleen op dinsdag hebt u voor de zittribune een kaartje nodig. Kaarten voor de zittribune op dinsdag kosten € 6,– en zijn verkrijgbaar bij Eetcafé de Burgemeester in Tubbergen en De Secretaresse in Tubbergen.