Primeur: Springen over een muur van houtvezels tijdens de Schröder Masterclass

Gepubliceerd op 17 augustus 2018 om 15:22

De sprong over de muur is ondertussen een vast onderdeel geworden van de Schröder Masterclass. Al enkele jaren wagen de ruiters en hun paarden zich aan de houten muur die kan oplopen tot wel 2.10 meter, maar dit jaar staat ze zaterdag voor het eerst een muur van balen met houtvezel te wachten.

“Het welzijn van onze paarden staat voorop en hoewel het springen over de muur de afgelopen jaren vlekkeloos verliep, wilden we eigenlijk iets bedenken dat naar onze mening diervriendelijker is,” vertelt Rob Scherphof namens de organisatie. “Daardoor ontstond het gekke idee om een muur van houtvezels te bouwen.”

Goed overleg
Om te weten of zo’n muur haalbaar was heeft Rob zelf zijn paard van stal gehaald, een paar balen op elkaar gestapeld en de eerste testronde gereden. “Mijn paard pakte het heel erg goed op, ik heb er dan ook het volste vertrouwen in dat we met dit initiatief de juiste weg zijn ingeslagen,” aldus Scherphof. De organisatie heeft na de testronde wel eerst contact gezocht met de overige deelnemers aan de hoogtesprong en hen het idee voorgelegd waar uiterst positief op gereageerd werd.

Tekst gaat verder onder de video

Kleine baaltjes

Voor deze nieuwe benadering van de hoogtesprong heeft de sponsor Klein Kromhof Houtvezels enkele speciale vlasbalen laten persen. Deze balen worden gebruikt aan de bovenkant van de sprong en zijn niet zwaarder dan 4 kilo. Stel dat een paard moeite heeft met de hoogte dan vallen de balen naar beneden en bezeert het paard zich normaliter niet.  

Deelnemers
Uiteindelijk gaan zeven ruiters op zaterdag 18 augustus de strijd met elkaar aan. Deelnemers aan de hoogtesprong zijn: Eric ten Cate, Remco Been, Anouk Vos, Josta van Straaten, Thomas Gangl, Anne-Lotte Tijhuis en Rob Scherphof.